Uleiuri vegetale

Afișez 1 - 16 din 20 de rezultate

Uleiuri vegetale – utilizări și beneficii

Uleiurile vegetale au fost utilizate încă din cele mai vechi timpuri în ritualurile de înfrumusețare ale grecilor și egiptenilor. Astăzi, uleiurile vegetale sunt obținute prin presare la rece și se numără printre ingredientele utilizate frecvent în domeniul cosmetic, datorită numeroaselor proprietăți benefice pe care acestea le oferă pielii, dar și părului. În plus, ele sunt instrumente prețioase ale aromaterapiei și, mai mult decât atât, sunt ideale chiar și pentru masaj.

Tipuri de uleiuri vegetale disponibile pe zenliving.ro

Poți achiziționa uleiuri vegetale de pe zenliving.ro, unde vei regăsi o varietate de produse. Îți punem la dispoziție uleiuri vegetale 100% pure, dozate în recipiente de 100 de ml, o cantitate suficientă astfel încât să îți asigure un răsfăț de lungă durată.

Uleiuri esențiale pentru păr

 • Uleiul de ricin – grație conținutului bogat în acid rinoleic și vitamina E, acesta este foarte apreciat pentru beneficiile pe care le are în creșterea și fortifierea părului, inclusiv a genelor și sprâncenelor, dar și a unghiilor. Astfel, utilizarea regulată a uleiului de ricin îți asigură un păr puternic și strălucitor. Acesta este foarte util și pentru îngrijirea pielii, în special a tenului matur sau a pielii iritate, datorită proprietăților hidratante, antioxidante și emoliente pe care le are.
 • Uleiul de argan – recunoscut drept o bună sursă de omega-9, acesta contribuie la redarea sănătății părului uscat și fragil, prin acțiunea sa de reparare și de hidratare. De asemenea, este un aliat de încredere în lupta cu problemele specifice pielii sensibile, datorită proprietăților antioxidante.
 • Uleiul de Jojoba – ideal pentru persoanele care au un păr gras, deoarece reglează producția de sebum. În plus, acest tip de ulei vegetal de jojoba poate fi folosit și ca loțiune de protecție solară.
 • Uleiul de cocos fracționat – este cea mai bună alegere dacă ai un păr tern, deshidratat și lipsit de suplețe și de strălucire, cu tendințe de rupere, cum este și cazul părului creț. Uleiul de cocos fracționat disponibil pe site-ul nostru acționează în profunzime pentru hrănirea și hidratarea podoabei capilare, oferindu-i catifelare.
 • Uleiul de avocado –  foarte indicat pentru a hrăni vârfurile despicate, acest produs susține creșterea părului, conferindu-i strălucire. Un alt beneficiu al uleiului de avocado constă în catifelarea pielii, fiind potrivit și pentru hidratarea pielii bebelușilor.
 • Uleiul de Macadamia – foarte potrivit pentru îngrijirea părului vopsit, deteriorat și uscat. Uleiul de Macadamia ar trebui să devină un produs de nelipsit din rutina ta zilnică, deoarece acesta oferă o mulțime de beneficii nu doar pentru păr, dar și pentru pielea atopică, uscată sau sensibilă.
 • Uleiul de Neem – fiind un agent de condiționare frecvent utilizat în produsele pentru îngrijirea părului, acesta poate regenera părul fragil și casant. În plus, este indicat pentru protejarea pielii, folosit ca repelent natural pentru insecte. Așdar, este un produs indispensabil pe durata verii, dar nu numai.

Uleiuri vegetale pentru piele 

 • Uleiul de Borago – o adevărată comoară lăsată de civilizațiile antice, uleiul vegetal de Borago se remarcă prin proprietățile sale antioxidante și prin efectul de încetinere a semnelor de îmbătrânire la nivelul pielii. Acesta are acțiune regenerantă, reparatoare și calmantă, fiind un excelent revitalizant pentru toate tipurile de ten.
 • Uleiul de măsline – foarte renumit pentru virtuțile sale curative, acesta este deosebit de hrănitor și de hidratant, atât pentru piele, cât și pentru păr. Se poate folosi pe tenurile uscate, sensibile, iritate, inclusiv pe tenul matur, conferind vitalitate și o strălucire naturală. Uleiul de măsline este considerat un elixir al frumuseții, deoarece are o acțiune intensă asupra pielii, prevenind îmbătrânirea.
 • Uleiul de gălbenele – folosit deseori la prepararea cremelor și unguentelor, uleiul de gălbenele oferă catifelare pielii și are proprietăți calmante. Este potrivit chiar și pentru a grăbi vindecarea rănilor și iritațiilor, datorită conținutul bogat în grăsimi care hrănește în profunzime țesuturile pielii. Datorită proprietăților pe care le are, este o alegere foarte bună pentru obținerea uleiurilor de masaj, lăsând pielea extrem de netedă și de fină.
 • Uleiul de Luminița Nopții – cu o textură extrem de fluidă, care pătrunde rapid în piele, acest ulei vegetal este un adjuvant eficient în vindecarea pielii atopice, sensibile și iritate. Mai mult decât atât, se poate folosi și pentru a fortifia părul uscat, tern sau fragil.

Alături de toate aceste produse, pe site-ul nostru poți descoperi și alte tipuri de uleiuri vegetale, cum ar fi cele de:

 • alune;
 • migdale dulci;
 • germeni de grâu
 • semințe de struguri;
 • măcese;
 • sâmburi de caise;
 • șofrănel;
 • sâmburi de piersică;
 • tamanu.

Toate acestea pot fi utilizate pentru întreținerea pielii și a părului, dar și pentru aromaterapie, ajutându-te să te destinzi și menținând un miros plăcut în locuința ta.

Beneficiile uleiurilor vegetale 

Uleiurile vegetale sunt utilizate cu precădere în industria cosmetică deoarece au o mulțime de efecte benefice pentru ten și păr. Acestea oferă aceleași avantaje ale

produselor cosmetice obișnuite, însă, prezintă, în plus, un mare câștig pentru sănătatea utilizatorilor, deoarece nu conțin ingrediente nocive pentru organism.

Astfel, uleiurile vegetale aduc un aport natural considerabil produselor destinate îngrijirii pielii și a părului. Acestea acționează pe mai multe direcții, hidratând și protejând podoaba capilară și epiderma, grație proprietăților antioxidante și hrănitoare pe care le au.

Comandă uleiuri vegetale 100% pure de pe zenliving.ro!