Uleiuri esențiale pentru un păr puternic

Distribuie aceasta postare

Uleiurile esențiale conțin o gamă de componente despre care se știe că înfrumusețează și susțin sănătatea părului. De asemenea, oferă soluții naturale pentru multe afecțiuni comune ale părului și pot fi preferate de cei care caută să evite substanțele chimice potențial dăunătoare sau sinteticele în îngrijirea părului. S-a observat că anumite uleiuri esențiale îmbunătățesc strălucirea și creșterea părului, deși se crede că produc aceste efecte într-o multitudine de moduri diferite. Acțiunile benefice ale acestor uleiuri pot fi atribuite constituenților lor cheie și sinergiei dintre ei.

Când încorporezi uleiuri esențiale în îngrijirea părului, poate fi util să iei în considerare proprietățile diferitelor uleiuri pentru a vedea cum acestea pot răspunde cel mai bine nevoilor și obiectivelor diferite ale părului. Uleiurile esențiale populare utilizate în produsele și regimurile de îngrijire a părului includ: Lemnul de Cedru, Ylang Ylang și Salvia Tămâioasă. Fiecare dintre aceste uleiuri are profile chimice caracteristice care sugerează utilizările recomandate pentru păr.

Beneficiile uleiurilor esențiale asupra părului

Părul moale, lucios, cu aspect sănătos este ceva ce mulți dintre noi aspirăm să aibă. Părul este considerat a fi o fereastră critică pentru sănătatea internă și poate afecta semnificativ atractivitatea, încrederea și comportamentul general. Chiar dacă părul nostru joacă o funcție vitală de protecție, menținându-ne cald și creând o barieră între poluanții externi sau răni, firele de păr și scalpul în sine au nevoie de o protecție suficientă împotriva factorilor precum coafarea dură, vremea nefavorabilă, spălarea excesivă și ingredientele cosmetice agresive. Probleme precum uscăciunea, deteriorarea, vârfurile despicate sau căderea părului sunt determinate într-o oarecare măsură de efectele negative ale acestor elemente externe.

Uleiurile esențiale au fost folosite de mult timp pentru a îmbunătăți starea și aspectul cosmetic al părului. Compozițiile complexe ale acestor uleiuri, împreună cu proprietățile lor rezultate, pot ajuta la curățarea naturală, hidratarea, calmarea, echilibrarea, scoaterea în evidență a culorii părului și să îndeplinească multe alte funcții de îngrijire a părului. Multe mărci comerciale de îngrijire a părului încorporează uleiuri esențiale datorită beneficiilor lor naturale.

Indiferent de tipul de păr, starea sau obiectivele personale ale părului, aceste uleiuri volatile naturale pot fi minunat hrănitoare și chiar reparatoare pentru o senzație și aspect îmbunătățit, precum și pentru o creștere sănătoasă a părului!

Cum ajută uleiurile esențiale părul?

Uleiurile esențiale pot crește frumusețea părului nostru în multe feluri. Ele pot ajuta în primul rând prin:

– Sprijină curățarea și purificarea scalpului și a șuvițelor

– Sustin creșterea părului prin acțiuni stimulatoare

– Calmează iritațiile scalpului, mâncărimea sau crusta

– Adăugă strălucire și un luciu sănătos șuvițelor

– Echilibrează productia de uleiuri naturale de păr pentru a îmbunătăți aspectul părului fragil sau gras

– Îmbunătățesc culoarea naturală a părului (de exemplu, uleiul de mușețel ajută la strălucirea părului blond, în timp ce uleiul salvie poate ajuta la aprofundarea tonurilor mai închise)

– Ajută la hidratarea, descurcarea sau coafarea părului

– Calmează emoțiile sau simțurile, promovând astfel indirect sănătatea părului prin reducerea stresului

După cum se vede, uleiurile esențiale pot funcționa în moduri multiple. Pe lângă aceste beneficii, uleiurile esențiale sunt populare în îngrijirea părului și cosmeticele pentru păr, deoarece parfumează părul cu arome atrăgătoare și elimină nevoia de a folosi parfumuri sintetice. Mulți oameni, de fapt, se bucură de utilizarea acestor uleiuri în rutinele lor de păr datorită valorii lor aromatice.

Citește în continuare pentru a descoperi unele dintre cele mai populare uleiuri esențiale utilizate în îngrijirea părului, profilurile lor unice și cum te pot ajuta, astfel încât să poți determina care uleiuri pot fi cele mai bune pentru a le incorpora în regimul personal de îngrijire a părului.

1. Ulei esențial de Lemn de Cedru– Ajută la reducerea naturala a mătreții și a căderii parului

Distilat din lemn parfumat de cedru, acest ulei esențial este cunoscut că îi sprijină pe cei care suferă de mătreață, căderea părului și scalp iritat. Uleiul de lemn de cedru curăță și calmează scalpul, ajutând la eliberarea uleiurilor sale naturale pentru un păr mai neted, mai moale și mai strălucitor. Proprietățile sale ușoare de purificare susțin curățarea părului, iar câteva picături pot fi adăugate la o singură porție de șampon pentru șuvițe curate și împrospătate în mod natural.

Din punct de vedere chimic, uleiul de lemn de cedru este bogat în sescviterpene despre care se știe că au beneficii  asupra circulației sangelui. Se crede că acești constituenți stimulează foliculii și ajută la prevenirea căderii părului. Într-adevăr, acest ulei lemnos a demonstrat potențialul de a împiedica căderea părului pentru cei cu alopecia areata, o tulburare care are ca rezultat zone neregulate de cădere. Această îmbunătățire a fost demonstrată la anumite persoane care au participat la un masaj zilnic al scalpului cu un amestec revigorant de uleiuri de lemn de cedru, cimbru, rozmarin și lavandă. Cu parfumul său proaspăt, dulce, pământesc, unisex, lemnul de cedru este atrăgător atât pentru bărbați, cât și pentru femei, pentru a fi încorporat într-un regim de păr hrănitor natural.

2. Ulei esențial de Salvie Tămâioasă -Ajută la stimularea naturală a creșterii părului și la curățarea părului gras

Uleiul de salvie tămâioasă are multe proprietăți terapeutice care pot susține bunăstarea și frumusețea generală. Acest ulei esențial armonizator produce un efect de refacere și de echilibrare despre care se știe că minimizează sebumul, calmează scalpul iritat și stimulează delicat creșterea părului nou. Uleiul de salvie tămâioasă este în mod obișnuit prezentat ca un remediu natural pentru căderea părului pentru femei, datorită pretinselor sale acțiuni asupra sistemului endocrin, care este adesea atribuit compozitiei sale chimice. Dezechilibrele în anumiți hormoni, cum ar fi estrogenul, pot duce la complicații în creșterea părului și rărirea sau căderea părului. Cu toate acestea, poate exista un motiv mai psihosomatic în spatele acestor afirmații; Mirosul floral, dulce și pământesc al uleiului de salvie tămâioasă poate fi profund relaxant și înălțător, scăzând potențialele efecte negative ale stresului asupra creșterii părului. Prin urmare, acest ulei este bogat în constituenții acetat de linalil și linalol, cunoscuți că funcționează sinergic pentru a produce efecte liniștitoare și calmante din punct de vedere psihologic.

3. Ulei esențial de Ylang Ylang – Echilibrează ambele tipuri de păr uscat si gras

Distilat din florile galbene și ondulate ale plantei Cananga odorata, uleiul de Ylang Ylang este puternic echilibrant și se crede că are un efect de armonizare atât în ​​​​corp, cât și pe suprafața pielii și a părului. În epoca victoriană, uleiul de Ylang Ylang a fost infuzat în ulei de nucă de cocos sau de palmier pentru a crea simbolul ulei de păr Macassar, folosit pentru condiționare și coafare, în special de bărbații victoriani.

În mod intrigant, datorită proprietăților sale de armonizare, uleiul de Ylang Ylang este recomandat atât pentru tipurile de ten gras și predispus la acnee, cât și pentru cele cu ten extrem de uscat – recomandare care se extinde și la tipurile de păr. Potrivit pentru părul gras, părul uscat și tipurile normale de păr, acest minunat ulei floral nu numai că parfumează firele cu aroma sa exotică, senzuală, ci ajută și la reglarea nivelului de sebum, acționând astfel ca un tonic natural pentru păr care îmbunătățește strălucirea, volumul și manevrabilitate generală.

Este de remarcat faptul că uleiul de Ylang Ylang este extras printr-un proces complex de distilare fracționată, Ylang Ylang Extra fiind primul distilat obținut. Distilatele ulterioare sunt denumite Ylang Ylang 1, 2 și, respectiv, 3; aceste soiuri se deosebesc prin intensitatea aromelor lor (Ylang Ylang 1 fiind cel mai puternic) precum și prin alcătuirea lor chimică. Ylang Ylang 1 tinde să aibă o proporție mai mare de linalol și esteri, inclusiv acetat de geranil, care sunt antiinflamatorii și calmează durerea și, prin urmare, sunt folositori în îngrijirea liniștitoare a părului. Pe de altă parte, Ylang Ylang 3 tinde să fie bogat în sescviterpene, despre care se știe că stimulează circulația și au proprietăți de purificare și, astfel, poate fi util în multe aplicații versatile ale părului, de la curățare până la creșterea părului.

You might also enjoy