Uleiuri esențiale pentru sezonul rece

Distribuie aceasta postare

Mulți dintre cei care locuiesc în țări cu climat rece așteaptă cu nerăbdare confortul luminos, alb și răcoritor al iernii, cat și căldura și confortul care îi așteaptă în interior, în timp ce pentru mulți alții, neliniștea sumbră asociată cu acest anotimp nu se limitează la modelul vremii; se extinde asupra stărilor lor de spirit. Efectele psihologice negative rezultate duc la un fenomen cunoscut sub numele de melancolie de iarna.

În întreaga lume, pe partea întunecată a iernii, mulți suferă în tăcere pe măsură ce zilele se scurtează, ceea ce poate avea un impact negativ asupra emoțiilor, nivelurilor de energie și chiar asupra perspectivei vieții. Unul dintre motivele acestei tristețe sezoniere este cantitatea fluctuantă de lumină solară pe care o primim. Iarna, zilele mai scurte înseamnă mai puține ore de lumină solară, ceea ce ajută la reglarea ritmului nostru circadian. Acest proces biologic controlează ciclul somnului, hormonii și metabolismul, printre diverse alte funcții esențiale ale corpului, iar întreruperile acestora îi pot determina pe mulți să se simtă leneși, triști și blocați.

Temperaturile mai scăzute afectează și funcția imunitară. Frigul reprezintă o provocare pentru organismul care încearcă să lupte împotriva acestor germeni dăunători, deoarece reduce viteza cu care organismul începe să lucreze pentru a se vindeca. Cei care se bucură în mod regulat de activități în aer liber, cum ar fi grădinăritul sau exercițiile fizice, se pot simți descurajați atunci când nu se pot bucura de acele activități pentru perioade lungi de timp, ceea ce poate crea un sentiment de nerealizare. Alături de aceasta ar putea veni și alte gânduri negative, cum ar fi pesimismul, durerile corporale, dificultăți de concentrare și apatia.

În timp ce exercițiile fizice, suplimentarea alimentației cu vitamine și minerale și terapia cognitiv-comportamentală sunt metode tradiționale și comune pentru abordarea acestor simptome, uleiurile esențiale pot ajuta la creșterea succesului lor. Citește mai departe pentru a descoperi cele mai populare uleiuri esențiale despre care se știe că beneficiază corpul și mintea prin efectele lor de încălzire.

Uleiuri esențiale pentru sezonul rece

Uleiurile esențiale sunt valoroase în lunile mai reci nu numai pentru aromele lor, în special pentru cele cu parfumuri strălucitoare, vesele, revigorante și încălzitoare, ci și pentru proprietățile antibacteriene care ajută la facilitarea recuperării după bolile sezoniere. În plus, multe dintre ele sunt cunoscute pentru a ajuta la ameliorarea rigidității și a durerilor corporale care pot apărea ca urmare a expunerii pe termen lung la aerul rece.

Uleiurile esențiale populare pentru vreme rece includ uleiurile florale, cum ar fi Lavanda și Ylang Ylang – care au mirosuri înălțătoare și calmante despre care se spune că au efecte de stimulare a stării de spirit și de înălțare asupra minții. Uleiurile cu calități răcoritoare, cum ar fi Menta, sunt utilizate în mod obișnuit pentru a trata simptomele răcelii, deoarece au calități clarificante și energizante despre care se știe că reduc disconfortul congestiei și durerile corporale.

Mirosul puternic al uleiului esențial de Oregano este picant, ierbos si camforos, caracteristic plantei din care este derivat. Degajă o aromă caldă și lemnoasă, dar proaspătă, care are o calitate vie, dar calmantă, care ajută la echilibrarea emoțiilor, precum și la clarificarea și energizarea minții, făcându-l ideal în special pentru utilizarea în timpul practicilor spirituale.

Uleiul esențial de ghimbir cu aroma sa lemnoasa, picanta și pământesca poseda calități de încălzire și energizante. După cum sugerează acest nume, este cunoscut că ajută la înlocuirea sentimentelor de slăbiciune, timiditate și stagnare cu zel și forță. Se spune că uleiul de ghimbir este util pentru gestionarea fluctuațiilor de dispoziție care sunt bruște și volatile, făcându-l benefic pentru cei care suferă de dezechilibru emoțional. Calitatea revigorantă a uleiului de ghimbir îl face valoros și pentru combaterea libidoului scăzut și a incapacității de a menține concentrarea.

În timp ce utilizarea uleiurilor esențiale individuale este modalitatea tradițională, clasică de aplicare a acestora, se știe că proprietățile lor benefice sunt sporite atunci când sunt utilizate în combinație cu unul sau mai multe alte uleiuri esențiale benefice, care pot ajuta la completarea efectelor pozitive.

You might also enjoy