Șofranul, cel mai scump condiment din lume, este, de asemenea, uimitor pentru pielea ta

Distribuie aceasta postare

Dintre multele ingrediente de îngrijire a pielii care ne inundă constant căsuțele de e-mail și feedurile Instagram, șofranul este unul pe care am observat că apare mai des. Acest condiment oarecum dulce și cu gust de nuci se întâmplă să fie, de asemenea, cel mai scump din lume și este lăudat pentru proprietățile sale medicinale de secole. Și se dovedește că unele dintre aceleași proprietăți care dau acestui condiment beneficiile sale pentru întregul corp pot, de asemenea, să lumineze, să calmeze și să vă protejeze pielea.

Ce este șofranul?

Șofranul este un condiment ayurvedic foarte rar, care este tocmai ceea ce îl face atât de costisitor. Șofranul este de fapt stigmatele minuscule, sau tulpinile, de la crocus sativus, o floare din familia irisului.

Un alt motiv pentru prețul său ridicat? Planta poate fi recoltată doar două săptămâni din an, iar fiecare floare de șofran trebuie culesă manual. În mod obișnuit, șofranul este folosit în gătit, în care dă alimentelor o nuanță galben-portocalie strălucitoare, dar este folosit și în întreaga lume în vopselele și parfumurile pentru țesături. Când este consumat, beneficiile pentru sănătate ale șofranului sunt impresionante și variate – și același lucru este valabil și pentru pielea ta. Această floare roșie mică are atât de multe proprietăți benefice încât este dificil să le enumerați pe toate. Cu alte cuvinte, șofranul este o putere completă de vindecare, atât intern, cât și extern.

Beneficiile șofranului pentru piele

Un antioxidant puternic: șofranul este plin de antioxidanți, inclusiv vitamina C și are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.Ca antioxidant, poate proteja împotriva daunelor UV și a poluanților care produc radicali liberi”.

Iluminează pielea: Ca ingredient antioxidant, șofranul luminează pielea fără efecte secundare dure. Este un ingredient calmant și oferă proprietăți grozave de strălucire.

Ajută pielea să se recupereze de factorii de stres din mediu: șofranul este bogat în minerale și conține două tipuri de carotenoizi puternici: crocină și crocetină. Acești carotenoizi se crede că sunt eficienți în repararea daunelor și în asigurarea sănătății celulare generale, astfel încât ei vor ajuta pielea să se recupereze de daunele zilnice de mediu, oxidative, solare [stres], vindecând totul, de la fotodaune până la pierderea supleței.

Vindecă tăieturile, zgârieturile și alte răni: studiile timpurii au arătat că șofranul are capacitatea de a crește rotația și producția celulară, ceea ce poate ajuta rănile să se vindece mai repede.

Reduce hiperpigmentarea: atunci când este utilizat local, șofranul nu numai că luminează nuanța pielii, ci și îmbunătățește și reduce hiperpigmentarea deranjantă, datorită conținutului său ridicat de vitamine.

Excelent pentru pielea sensibilă: ingredientele antiinflamatoare precum șofranul sunt perfecte pentru cei cu pielea sensibilă.

Calmează inflamația: puterile de vindecare ale șofranului ar putea ajuta la îmblânzirea roșeață, pielea inflamată și chiar acneea.

Anti-îmbătrânire: Vorbind despre acel carotenoid numit crocină, conform studiilor, crocina este potențial utilă împotriva îmbătrânirii, datorită puterii sale antioxidante bogate.

Șofranul are proprietăți benefice pentru toate tipurile de piele, dar anumite tipuri pot beneficia doar puțin mai mult.

Efectele secundare ale șofranului

În general, șofranul nu prezintă probleme semnificative sau efecte secundare pentru piele. Ca și în cazul oricărui produs sau ingredient nou de îngrijire a pielii, asigură-te că îl testezi mai întâi pentru a te asigura că nu ai reacții adverse.

You might also enjoy