Uleiul de Sâmburi de Caise în îngrijirea pielii

Distribuie aceasta postare

Odată cu creșterea popularității produselor de curățare cu ulei, uleiurilor faciale și îngrijirii corporale pe bază de ulei, a afla mai multe despre cum să folosim corect uleiurile pe pielea noastră ne va ajuta să ne asigurăm că luăm cele mai bune alegeri pentru preocupările noastre de îngrijire a pielii și tipurile de piele. Știm că unele uleiuri sunt cel mai bine folosite singur sau ca ulei purtător pe piele și suntem aici pentru a afla dacă uleiul de sâmburi de caise poate aduce beneficii similare. Mai ales că se spune că uleiul bogat în emolienți ajută la îmbunătățirea tonusului pielii și chiar la diminuarea aspectului cercurilor întunecate de sub ochi.

Beneficiile uleiului de sâmburi de caise pentru piele

Înainte de a trece la beneficiile folosirii uleiului de sâmburi de caise pe piele, să vorbim despre ce este uleiul, pentru că până la urmă, cu cât știm mai multe despre ingredient, cu atât vom ști mai bine cum și când să-l folosim în rutinele noastre. . Acesta este uleiul extras din miezul de caise. Este auriu pal și inodor și este potrivit pentru toate tipurile de piele. Este o sursă bună de compuși bioactivi, cum ar fi tocoferolii și fitosterolii.  Tocoferolii și fitosterolii sunt emolienți bogați în antioxidanți care se găsesc în mod natural în legume (și în acest caz, uleiurile de fructe) care hidratează, protejează pielea împotriva daunelor mediului (denumite în continuare radicalii liberi) și mențin pielea supla.

Uleiul de caise este deosebit de bogat în beta-sitosterol, care are proprietăți antiinflamatorii, și acid oleic, care ajută la blocarea umidității”.

Considerații despre tipul de piele

În funcție de tipul tău de piele, produsele pe care le adaugi la rutina ta cu ulei de sâmburi de caise în centru vor varia, mai ales dacă ești predispusă la acnee. Uleiul de sâmburi de caise poate fi ușor comedogenic. Pe o scară comedogenă de la 0 la 5—1 fiind non-comedogen și 5 fiind cel mai mult—este un nivel 2. Cei cu piele predispusă la acnee ar trebui să evite orice produs de doi sau mai mult. Cu toate acestea, dacă nu ai o piele predispusă la acnee, îți vom împărtăși câteva beneficii de a adăuga puterea antioxidantă la rutina actuală.

Poate ajuta la îndepărtarea delicată a celulelor moarte ale pielii, făcând pielea să pară mai luminoasă și petele întunecate mai puțin vizibile. În plus, există și câteva beneficii anti-îmbătrânire. Uleiul de sâmburi de caise hrănește pielea pentru a reduce aspectul liniilor fine și a ridurilor, îmbunătățește tonusul pielii și crește strălucirea pielii. De asemenea, are efecte antiseptice, antibacteriene și antioxidante, care pot ajuta la vindecarea petelor și la protejarea împotriva daunelor mediului. .

Cum se folosește uleiul de sâmburi de caise pentru piele?

Utilizarea uleiului de de sâmburi de caise pe piele este destul de simplă, atâta timp cât ții cont de tipul tău de piele în plus față de nevoile unice ale pielii. Este un ulei vegetal sigur și poate fi folosit singur. Este și ușor de utilizat în produse. Indiferent dacă ești în căutarea unui nou produs pentru față sau pentru corp, uleiul de sâmburi de caise este o opțiune potrivită.

You might also enjoy