Uleiul esențial de Salvie Tămâioasă- Calmant, Reconfortant și Echilibrant

Distribuie aceasta postare

Derivat din celebra plantă medicinală Salvia sclarea, care este originară din Italia, sudul Franței și Siria, uleiul de salvie tămâioasă își primește numele de la cuvântul latin „clarus”, care înseamnă „clarificare” sau „curățare”. Din punct de vedere istoric, se credea că semințele acestei plante contribuie la sănătatea ochilor și la îmbunătățirea vederii, de aceea și-a câștigat un nume care înseamnă „ochi limpede” sau „ochi strălucitori”.

Uleiul esențial de salvie tămâioasă a ajuns să fie folosit în cosmetica naturală pentru capacitatea sa de a calma pielea. În aplicațiile medicinale, se știa că abordează problemele legate de hormonii feminini, cum ar fi tensiunea nervoasă și emoțiile negative, câștigând astfel un alt nume: „uleiul femeii”.

Beneficiile uleiului esențial de salvie tămâioasă

Proprietățile sale calmante și antiinflamatorii susțin un somn odihnitor și calmează durerile de cap, iar calitățile sale înălțătoare îmbunătățesc starea de spirit prin creșterea stimei de sine și a puterii mentale și stimulează libidoul atât la bărbați, cât și la femei. Proprietățile sale anti-spastice ajută la ameliorarea disconfortului asociat cu digestia necorespunzătoare, durerile de stomac, crampele musculare, tusea. Mai mult, uleiul de salvie tămâioasă scade simptomele tusei și a răcelii, elimină eficient mirosurile neplăcute și susține echilibrul hormonal.

Folosit în aplicații de aromaterapie, parfumul uleiului esențial de salvie tămâioasă poate atenua stresul atunci când se difuzează 2-3 picături. În plus, uleiul de salvie tămâioasă este cunoscut că contribuie la un sentiment mai profund de concentrare și spiritualitate, atunci când este difuzat în timpul rugăciunii, meditației sau altor practici spirituale.

Folosit cosmetică, uleiul esențial de salvie tămâioasă este potrivit atât pentru tipurile de piele grasă, cât și pentru cele uscate. Prezintă o proprietate de răcire care calmează pielea afectată de inflamație și calmează erupțiile cutanate. Proprietatea sa de echilibrare stabilizează producția de sebum pentru a preveni apariția acneei. Conținutul său bogat de antioxidanți tonifică și întărește pielea și mușchii în timp ce fortifică părul pentru a reduce căderea.

Folosit medicinal, uleiul esențial de salvie tămâioasă acționează pentru a elimina sau a preveni răspândirea bacteriilor dăunătoare care pot promova dezvoltarea infecțiilor fungice. Proprietățile sale antiinflamatoare și stimulatoare îl fac benefic pentru utilizare în tratarea durerilor musculare, a durerilor articulare și a entorsei. De asemenea, este valoroasă pentru îmbunătățirea circulației. Cu proprietăți carminative, uleiul de salvie tămâioasă poate preveni flatulența și facilita eliminarea gazelor de către organism pentru a reduce disconfortul asociat balonării. Când este folosit pentru a trata afecțiunile fizice legate de menstruație, se crede că uleiul de salvie tămâioasă stimulează și reglează ciclul, reducând în același timp orice durere, cum ar fi crampele.

You might also enjoy