Uleiul esential de Oregano

Distribuie aceasta postare

Folosit în aromaterapie, uleiul esențial de oregano poate întări sistemul imunitar și poate îmbunătăți eficiența tractului respirator prin slăbirea și eliminarea acumulării de mucus și flegmă. De asemenea, poate calma iritația gâtului pentru a suprima accesele de tuse. Efectele sale calmante și relaxante îl fac un ajutor eficient pentru somn atunci când este difuzat în dormitor.

Antialergenic și sedativ, uleiul de oregano reduce reacțiile corpului la alergeni și poluanții din aer care provoacă inflamații, cum ar fi polenul și mucegaiul. Datorită conținutului său de carvacrol, care prezintă proprietăți antiinflamatorii, uleiul de oregano poate ameliora umflarea, mâncărimea, strănutul și congestia. Simptomele gripei și ale bolii generale se pot diminua atunci când este inhalat uleiul de oregano. Ca stimulent, uleiul esențial de oregano este cunoscut pentru a stimula circulația, revigorează corpul și mintea și astfel ușurează oboseala.

Folosit local, uleiul esențial de oregano poate îmbunătăți afecțiunile pielii, cum ar fi psoriazisul, acneea, eczemele și infecțiile fungice, deoarece elimină drojdia, bacteriile și ciupercile. Proprietățile sale antiinflamatorii pot neutraliza durerea, mâncărimea și disconfortul general cauzat de înțepăturile și mușcăturile de insecte. Durerile musculare, durerile articulare și erupțiile cutanate pot fi ameliorate prin utilizarea uleiului de oregano diluat într-un masaj.

Folosit în cosmetică, uleiul de oregano este cunoscut pentru a avea activitate antioxidantă care luptă împotriva aspectului îmbătrânirii, ceea ce are ca rezultat o piele care arată clară și netedă. Ca atare, poate trata acneea și luminează tenul. Aplicat în masaj, activitatea antiinflamatoare a uleiului esențial de oregano poate calma roșeața, iritația, mușcăturile și disconforturile asociate cu artrita și rănile.

You might also enjoy