3 uleiuri esențiale pentru sezonul rece

Distribuie aceasta postare

Sezonul răcelii și gripei este în plină desfășurare!

Menținerea sistemului imunitar puternic este întotdeauna importantă, dar în zilele noastre cu toții putem beneficia de luarea unor măsuri suplimentare pentru a susține sănătatea. Să vorbim despre trei moduri de a-ţi proteja sănătatea imunitară și trei uleiuri esențiale pentru a te menține în stare bună, care te pot ajuta.

Imunitatea corpului tău este un răspuns complex. Nu poate fi întotdeauna izolată de restul sistemelor tale. De exemplu, sănătatea ta imunitară este legată de somn, de nivelul de stres, de dietă, de suplimentele pe care le iei, de inflamație (în special de inflamația cronică) și multe altele.

Alți factori influențează, de asemenea, sănătatea ta imunitară, cum ar fi cât de des te speli pe mâini, cât de des eşti expusă la germeni și dacă utilizezi produse chimice dure în casa ta.

3 factori cheie pentru sănătatea imunitară

Ne vom concentra pe trei factori cheie de sănătate care îţi afectează răspunsul imunitar:

• Odihna suficientă

•  Calmarea sentimentelor de anxietate

• Susţinerea unei respirații libere, sănătoase

Poți utiliza uleiuri esențiale pentru a te menține în stare bună pentru a ajuta la fiecare dintre acestea!

3 uleiuri esențiale cheie pentru a te menține în stare bună

Există atât de multe uleiuri esențiale care susțin imunitatea în moduri diferite. Pentru cei trei factori cheie de sănătate, am restrâns lista la 3 uleiuri esențiale:

Ulei esențial de lavandă (Lavandula angustifolia)

Ulei esențial de tămâie (Boswellia carterii)

Ulei esențial de oregano (Origanum vulgare)

Odihneşte-te!

Lipsa somnului joacă un rol important în cât de puternic este sistemul tău imunitar și cât de rezistentă este sănătatea ta în general. „Studiile arată că oamenii care nu au un somn de calitate sau care nu dorm suficient sunt mai predispuși să se îmbolnăvească după ce au fost expuși la un virus, cum ar fi un virus obişnuit al răcelii. Lipsa somnului poate afecta, de asemenea, viteza de recuperare în caz de îmbolnăvire.”

Un motiv este că atunci când dormi, sistemul tău imunitar eliberează proteine de care corpul tău are nevoie mai mult atunci când ai o infecție sau o inflamație. Somnul insuficient reduce aceste proteine importante, precum și anticorpii și alte celule care luptă împotriva infecțiilor. Dacă ai fost vreodată bolnavă sau ai avut dureri de cap și te-ai întrebat de ce te simți uneori mai bine după o noapte bună de odihnă… asta ar fi motivul!

Uleiul esențial de lavandă (Lavandula angustifolia) este cel mai faimos ulei esențial pentru susţinerea odihnei. Munții de cercetări dovedesc faptul că componentele din uleiul esențial de lavandă ajută la calmarea sistemului nervos, permițând organismului să elibereze tensiunea și să calmeze hormonii stresului. Eliberează mintea din ciclul gândirii excesive și al îngrijorării. Efectele relaxante ale lavandei sunt doar unul dintre motivele pentru care este unul dintre uleiurile noastre esențiale preferate pentru a ne menține în stare bună.

Calmează-ţi sentimentele anxioase

Asociația Americană de Psihologie a împărtășit cercetări care demonstrează că stresul și anxietatea au un impact grav asupra sănătății imunitare. „Pentru stresul de orice durată semnificativă – de la câteva zile la câteva luni sau ani, așa cum se întâmplă în viața reală – toate aspectele imunității au scăzut. Astfel, stresul pe termen lung sau cronic, prin prea multă uzură, poate distruge sistemul imunitar.” Chiar și studenții care studiau pentru o perioadă de examene de trei zile au observat o scădere a imunității! Alte probleme emoționale, cum ar fi depresia și singurătatea, au avut un efect similar.

Uleiul esențial de tămâie (Boswellia carterii) este un produs clasic pentru calmarea stresului și a sentimentelor de anxietate. A fost folosit de-a lungul istoriei pentru a crea stări de calm, serenitate. Tămâia este atât de bună la asta încât a fost întotdeauna considerată sacră – uneori folosită doar pentru temple și altare. Iar acum că înțelegem capacitatea uleiului esențial de tămâie de a proteja puterea imunitară, este și mai valoros!

Susţine-ţi respirația

Care este unul dintre primele lucruri pe care le observi când sănătatea ta imunitară scade brusc în timpul sezonului de răceală și gripă? S-ar putea să ajungi să vorbeşti pe nas și să strănuți, sau cu nasul atât de înfundat încât să simți că nu poți respira liber. Poate chiar experimentezi tensiune la cap și dureri de corp. Acest lucru nu numai că este inconfortabil, ci te poate împiedica să obții acel somn foarte important și reparator din timpul nopţii. Și îți poate distruge energia în timpul zilei, ceea ce înseamnă că va dura și mai mult pentru ca sistemul tău imunitar să recupereze pentru a satisface nevoile corpului tău.

Uleiul esențial de oregano (Origanum vulgare) conține componente naturale care sunt uimitoare pentru susținerea respirației! Ele pot elimina energia acumulată în cap, ușurând tensiunea și permițându-ţi să respiri ușor. Puterea uleiului esențial de oregano se datorează în mare parte „carvacrolului”, care poate provoca iritații – aşadar diluează bine acest ulei.

You might also enjoy