Mai multe despre aromaterapie

Distribuie aceasta postare

Puterea aromaterapiei

Utilizarea uleiurilor esențiale naturale pentru aromaterapie este o tradiție străveche și consacrată în timp, care a îmbunătățit starea de spirit și a ridicat moralul timp de mii de ani. Uleiurile pentru aromaterapie sunt reflexii autentice ale plantelor din care se nasc. Atunci când aceste extracte naturale sunt difuzate, ele pot inspira, energiza, calma și încuraja starea de bine și liniștea sufletească.

Utilizarea uleiurilor esențiale ca parfumuri datează de aproape 6.000 de ani, fiind folosite de o varietate de culturi și etnii.

  • Uleiurile esențiale au fost folosite în scopuri terapeutice, igienice, spirituale și ritualice, iar în multe culturi încă sunt folosite și astăzi.
  • În prezent, uleiurile esențiale sunt folosite în primul rând pentru a ajuta la obținerea unei dispoziții pozitive și pentru a induce relaxare. Studiile indică faptul că anumite uleiuri esențiale pot ajuta la reducerea stresului și anxietăţii ocazionale asociate cu viața de zi cu zi.
  • Aproape oricine se poate bucura de beneficiile unui ulei pentru aromaterapie, dar anumite persoane, cum ar fi femeile însărcinate, persoanele cu alergii și cele cu afecțiuni respiratorii precum astmul ar trebui să folosească uleiurile esențiale pentru aromaterapie numai sub îndrumarea unui profesionist calificat.
  • Reține că uleiurile esențiale sunt extracte vegetale foarte concentrate și nu trebuie niciodată ingerate sau aplicate pe piele nediluate.

Ce includ uleiurile esențiale de cea mai bună calitate? Atenţie iubitoare pentru detalii de la început până la sfârșit, insistență asupra celor mai bune materii prime, metode blânde de procesare și un angajament pentru calitate.

You might also enjoy