Întrebări frecvente privind siguranța în utilizare a uleiurilor esențiale

Distribuie aceasta postare

Uleiurile esențiale sunt doar pentru aromaterapie?

Uleiurile noastre esențiale sunt extracte de plante foarte concentrate destinate utilizării aromoterapeutice. Deoarece aceste extracte sunt foarte concentrate și puternice, recomandăm consultarea unui profesionist calificat pentru diluțiile recomandate înainte de a utiliza uleiurile esențiale în orice alt scop decât aromaterapie.

Sugarii, copiii și animalele de companie pot fi foarte sensibili la uleiurile esențiale, chiar și atunci când sunt utilizate conform instrucțiunilor într-un difuzor. Difuzează întotdeauna uleiurile esențiale în zone bine ventilate, în special în prezența copiilor, a femeilor însărcinate / care alăptează, a animalelor de companie sau a persoanelor cu afecțiuni respiratorii sau de altă natură.

Uleiurile esențiale sunt de calitate alimentară? Dacă da, administrarea lor internă este sigură?

Produsele de tipul uleiurilor noastre esențiale sunt destinate exclusiv utilizării ca produse pentru aromaterapie; nu sunt destinate uzului intern. Multe dintre uleiurile noastre esențiale sunt etichetate în mod clar „Nerecomandat pentru uz intern” datorită faptului că sunt foarte concentrate și din alte considerente de siguranță.

Uleiurile esențiale pot fi utilizate local?

Unele uleiuri esențiale pot fi foarte iritante pentru piele, ca atare trebuie evitat contactul direct al pielii cu uleiurile esențiale. Nu utiliza ulei esențial nediluat direct pe piele, în special pe pielea sugarilor, copiilor sau animalelor de companie, cu excepția cazului în care este indicat de un medic.

Sunt uleiurile esențiale sigure de utilizat în timpul sarcinii?

Când alegi ce uleiuri să utilizezi în timpul sarcinii, cel mai bine este să consulți medicul pentru a primi sfaturi. Dacă tu și medicul tău decideți că uleiurile esențiale vor funcționa în rutina ta pe timpul sarcinii, ar trebui să citeşti cu atenție eticheta înainte de utilizare. Cercetările recente indică faptul că nu toate uleiurile esențiale sunt sigure pentru utilizare în timpul sarcinii. În general, nu există suficiente date de siguranță disponibile cu privire la majoritatea uleiurilor esențiale și la utilizarea lor în timpul sarcinii, așa că îţi recomandăm să pui întotdeauna siguranța pe primul loc, să citeşti etichetele și să îţi medicul.

Sunt uleiurile esențiale sigure pentru a fi folosite pentru baie?

Așa cum este natura uleiurilor esențiale, toate uleiurile noastre esențiale sunt foarte concentrate și nu sunt solubile în apă, ceea ce face necesară diluarea lor pentru utilizare dispersabilă în aplicații asemănătoare celor de înfrumuseţare (Spa), cum ar fi o înmuiere relaxantă în cadă. Folosirea uleiurilor esențiale direct în apa de baie le va face să plutească deasupra apei, ceea ce va provoca foarte probabil iritații. Pentru cei cu pielea extrem de sensibilă, se poate recomanda să difuzeze pur și simplu uleiurile esențiale în baie în timpul unei băi, în loc să folosească uleiurile în apă. Pur și simplu inhalarea parfumului lor poate oferi o mulțime de beneficii aromaterapeutice. Unele uleiuri esențiale sunt recomandate a fi folosite in rutina de baie, însă există și uleiuri esențiale pe care este recomandat sa le eviți in rutina de baie.

Uleiurile esențiale sunt sigure pentru utilizare în preajma copiilor și pe copii?

La fel ca și adulții, copiii pot beneficia de aromaterapie prin utilizarea într-un difuzor sau prin aplicarea locală în diluţia corespunzătoare. Cu toate acestea, trebuie manifestată prudenţă, deoarece uleiurile esențiale sunt în mod natural puternic concentrate. Copiii pot avea alergii necunoscute, folosirea anumitor uleiuri esențiale fiind interzisă pentru ei, chiar și a uleiurilor esențiale care pot fi considerate în general sigure pentru copiii de vârsta lor. Acestea fiind spuse, ar trebui să exerciţi întotdeauna precauție atunci când prezinți copiilor uleiurile esențiale. Dacă ai îndoieli, obține aprobare de la un practician autorizat înainte de utilizare.

Uleiurile esențiale sunt sigure pentru utilizare în preajma câinilor şi pisicilor?

Deși există o varietate de beneficii pentru oameni, experții noștri recomandă prudență atunci când se utilizează uleiuri esențiale în preajma animalelor de companie. Animalele sunt foarte diferite de oameni, iar modul în care metabolizează și elimină substanțele nedorite din corpul lor este, de asemenea, foarte diferit.

Măsuri de precauție și utilizare afişate pe etichete

Fiecare dintre uleiurile noastre esențiale a fost evaluat pentru siguranță, iar instrucțiuni specifice pentru utilizarea lor pot fi găsite pe etichetă și pe website-ul nostru. Urmează atenţionările de pe etichetă, fiind afişate pentru siguranța ta și bazându-se pe surse autorizate.

Deși uleiurile noastre esențiale sunt pure și produse fără aditivi chimici, din cauza cerințelor stricte de reglementare, uleiurile esențiale pure comercializate pentru aromaterapie nu pot fi etichetate ca fiind de calitate alimentară sau având instrucțiuni pentru uz local sau intern.

You might also enjoy