Ingrediente naturale pentru un păr sănătos

Distribuie aceasta postare

Părul este un accesoriu al corpului nostru, care servește ca un instrument puternic de auto-exprimare în societatea umană. Cu toate acestea, în ceea ce privește sănătatea, părul joacă un rol vital și acționează ca un indicator pentru a semnifica sănătatea bună sau proastă. Din motive dincolo de vanitate, este extrem de important să avem grijă de părul nostru și, în timp ce stilul de viață și alegerile dietetice influențează sănătatea părului, ceea ce se pune pe păr joacă un rol semnificativ în sănătatea generală a părului. Multe mărci de îngrijire personală includ ingrediente naturale în șampoanele, balsamurile și formulările de styling. Cu toate acestea, ingrediente precum uleiul de ricin, uleiul de măsline și uleiul de cocos au fost folosite de secole pentru proprietățile lor de înfrumusețare. Cu multe companii care își schimbă imaginea și formulările pentru a satisface această cerere, este important să descoperi cele mai bune ingrediente naturale pentru păr, precum și ceea ce pot face pentru părul tău.

De ce sunt ingredientele naturale mai bune pentru părul tău?

De zeci de ani, formulările convenționale de îngrijire a părului au inclus substanțe chimice dure pentru a crea un efect parfumat, cremos sau de spumare asupra unui anumit produs

Ingredientele naturale, precum uleiul de cocos, conțin proprietăți antiseptice care vor curăța ușor părul, fără a-l priva de uleiurile sale naturale. Uleiurile vegetale, inclusiv de ricin și avocado, reînnoiesc firul de păr în timp ce revigorează foliculii de păr, oferind nutrienții necesari pentru creșterea și prosperitatea părului nou. Citește mai jos pentru a descoperi cele mai bune ingrediente de îngrijire a părului pe care natura le are de oferit!

  1. Uleiul de Avocado

Semințele de avocado produc un ulei vegetal profund emolient, bogat în antioxidanți, care conține vitaminele A, B5 și E, precum și biotină și acizi grași esențiali. Când este aplicat local, uleiul de avocado poate trata suprafața părului prin repararea daunelor, refacerea umidității și întărirea firelor. Mineralele din acest ulei purtător pot, de asemenea, să sigileze celulele cuticulei pentru a preveni ruperea ulterioară. Pentru un tratament intens de condiționare, amestecă 4 până la 5 picături de ulei de avocado cu balsamul sau mască de păr la alegere. Acest ulei poate fi folosit și într-un masaj al scalpului pentru a promova sănătatea scalpului, pentru a stimula circulația, ceea ce poate duce la prevenirea căderii părului.

2. Uleiul de Măsline

Uleiul de măsline este foarte eficient în susținerea sănătății părului, deoarece împărtășește multe dintre aceleași calități ca și uleiurile care apar în mod natural în păr și scalp. Prin urmare, atunci când este aplicat pe părul uscat, deteriorat, uleiul de măsline reface bariera lipidică, restabilind echilibrul și strălucirea firului de păr. Acest ulei poate reduce, de asemenea, încrețirea. Datorită proprietăților sale emoliente, uleiul de măsline este un ingredient versatil pentru îngrijirea părului și poate fi folosit în multe moduri pentru a obține un păr și un scalp sănătoș. Pentru a-ți îngriji părul masează uleiul începând de la scalp și continuă până la vârfuri. Pentru un tratament hidratant înainte de șampon, pune o cantitate mică de ulei de măsline pe scalp și apoi masează pe părul uscat.

Uleiul de măsline este recomandat pentru tipurile de păr uscat, des sau ondulat pentru a menține rezistența, elasticitatea și umiditatea. Tipurile de păr mai subțiri care se luptă cu scalpul gras pot fi îngreunate de utilizarea excesivă a uleiului de măsline, așa că este recomandată doar o cantitate mică pentru aplicare.

3. Uleiul de Ricin

Presat din semințele plantei Ricinus communis, uleiul de ricin a fost folosit de secole datorită abundenței sale beneficii pentru sănătate și frumusețe. Bogat în acid ricinoleic, un acid gras monosaturat, uleiul de ricin este un emolient gros care posedă proprietăți antiinflamatorii. Când este aplicat pe scalp, se crede că acest ulei purtător susține sănătatea părului prin promovarea creșterii părului și reducerea căderii acestuia. Uleiul de ricin hidratează, de asemenea, scalpul și minimizează descuamarea asociată cu mătreața, adăugând în același timp o strălucire sănătoasă șuvițelor.

4. Uleiul de Cocos

Recunoscut drept cel mai bun ulei natural pentru a pătrunde în păr, uleiul de nucă de cocos îmbunătățește sănătatea părului și a scalpului din interior spre exterior, în timp ce reface umiditatea. Uleiul de cocos are un conținut ridicat de grăsimi, grăsimile saturate ocupând 80% până la 90% din conținutul său. Acest ulei bogat conține, de asemenea, 47% acid lauric, care este responsabil pentru capacitatea uleiului de cocos de a pătrunde sub suprafața părului și a pielii și de a proteja împotriva daunelor cotidiene. Se crede, de asemenea, că acest ulei puternic luptă împotriva pierderii de proteine ​​din păr, fiind o alegere excelenta pentru problemele scalpului, cum ar fi mătreața, uscăciunea și mâncărimea. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice, uleiul de cocos poate trata și preveni apariția bacteriilor la nivelul scalpului, creând un mediu echilibrat care promovează creșterea sănătoasă a părului. Uleiul de cocos este versatil și poate fi folosit ca tratament al scalpului înainte de șampon pentru mătreață sau adăugat la formulările de șampon și balsam pentru creșterea gradului de hidratare. Deși este în general considerat sigur pentru utilizare locală, aplicarea excesivă a uleiului de cocos pe păr și scalp poate duce la acumulare, în special în părul fin.

5. Uleiul de Argan

Aclamat drept „Arborele vieții” la originea sa din Maroc, arganul este considerat sacru pentru că produce un ulei emolient multifuncțional care poate trata o serie de probleme de sănătate, piele și păr. Principalii constituenți chimici ai uleiului de argan sunt responsabili pentru proprietățile sale de hidratante și calmante. Profilul nutritiv al uleiului de argan include acid oleic, acid linoleic, acid palmitic, acid stearic. Uleiul de argan are, de asemenea, potențialul de a susține un scalp sănătos, eliminând mătreața și stimulând foliculii de păr, rezultând o creștere mai puternică și mai sănătoasă a părului.

Încorporarea ingredientelor naturale în orice rutină de îngrijire a părului este o modalitate eficientă de a susține sănătatea scalpului și a părului. Ingrediente precum uleiul de cocos, uleiul de argan și uleiul de ricin au fost folosite în scopuri cosmetice de secole și au proprietăți de înfrumusețare pentru un păr sănătos , în mod natural!

You might also enjoy