De ce pielea ta are nevoie de ulei de Borago în timpul sezonului rece?

Distribuie aceasta postare

Uleiurile pentru față sunt un element de bază de iarnă, etanșând bunătatea hidratantă a serului și a cremei hidratante. Dar niciunul nu este la fel de eficient ca uleiul din de borago pentru pielea uscată

Uleiul de semințe de borage este deosebit de popular în țările scandinave, deoarece are cea mai mare concentrație de acid gama-linolenic (GLA) hrănitor în comparație cu orice alt ulei de semințe, inclusiv cânepa.

Ce este uleiul de Borago?

Borago, cunoscut și ca floare stelară datorită florilor sale frumoase albastre în formă de stea, este o plantă. Originar din regiunea mediteraneană, s-a adaptat rapid pentru a fi cultivat în restul Europei. Florile și frunzele sale sunt folosite atât în ​​medicină, cât și în preparatele culinare. Dar uleiul de borago, extras din semințe, este utilizat pe scară largă în îngrijirea pielii.

Care sunt beneficiile uleiului de borago pentru piele?

Se crede că uleiul de borago este unul dintre cele mai puternice uleiuri pentru îmbunătățirea barierei pielii și blocarea umidității datorită concentrației mari de acid gamma-linolenic și omega-6. În plus, uleiul de borago are proprietăți antiinflamatorii și protejează împotriva iritanților externi, cum ar fi poluarea, stresul și climatele mai aspre.

Ce tipuri de piele beneficiază cel mai mult în urma utilizării uleiului de Borago și de ce?

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, uleiul de borago este cel mai potrivit pentru pielea reactivă și sensibilă. Cu alte cuvinte, tipul de piele care se înroșește ușor după un pahar de vin sau devine cu prurit și inflamată când este stresată. Cei care suferă de afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme (dermatită atopică) și psoriazis, pot beneficia și de utilizarea regulată a uleiului de borago. La fel ca și cei cu tipuri de piele mai uscate, deoarece uleiul de borago, este excelent la creșterea echilibrului natural de umiditate al pielii, lăsându-l plinuț și suplu.

În îngrijirea corpului, uleiul de borago este folosit pentru a preveni vergeturile și pentru a menține elasticitatea pielii.

În ce perioadă a anului ai nevoie să folosești cel mai mult uleiul de borago?

Pielea este lipsită de umiditate în lunile mai reci, ceea ce sugerează că are nevoie de ajutor pentru a menține o barieră de protecție puternică. Integrarea uleiului de borago în rutina de ingrijire a pielii toamna și iarna ar fi o alegere optimă.

Cum ar trebui să folosești uleiul de Borago?

Uleiul de borago funcționează cel mai bine ca pas final al rutinei tale de seară, după crema hidratantă sau singur pentru a sigila hidratarea. De asemenea, poți amesteca câteva picături de ulei în crema hidratantă pentru a reface pielea uscată

În timp ce uleiul de borago și GLA-urile sunt considerate sigure, ar trebui să încetezi să îl utilizezi și să te adresezi medicului dacă bănuiești o reacție alergică, cum ar fi erupție cutanată, umflare, urticarie și oboseală bruscă. De asemenea, merită să ne amintim că utilizarea unui ulei dimineața poate interfera cu crema de protecție solară, făcând SPF-ul mai puțin eficient.

You might also enjoy