Cum se folosesc uleiurile esențiale pentru baie?

Distribuie aceasta postare

Sunt uleiurile esențiale sigure pentru a fi folosite pentru baie?

Uleiurile esențiale sunt o plăcere zilnică de aromaterapie, precum și o practică de autoîngrijire ușor de utilizat. Așa cum este natura uleiurilor esențiale, toate uleiurile noastre esențiale sunt foarte concentrate și nu sunt solubile în apă, ceea ce face necesară diluarea lor pentru utilizare dispersabilă în aplicații asemănătoare celor de înfrumuseţare (Spa), cum ar fi o înmuiere relaxantă în cadă. Folosirea uleiurilor esențiale direct în apa de baie le va face să stea deasupra apei, ceea ce va provoca foarte probabil iritații. Pentru cei cu pielea extrem de sensibilă, se poate recomanda să difuzeze pur și simplu uleiurile esențiale în baie în timpul unei băi, în loc să folosească uleiurile în apă. Pur și simplu inhalarea parfumului lor poate oferi o mulțime de beneficii aromoterapeutice. Exista o listă de uleiuri esențiale care pot fi utilizate in rutina de baie si este recomandat sa fii precaută sau sa eviți complet uleiurile esențiale care nu sunt recomandate a fi folosite in rutina de baie.

Ce pot folosi pentru a dilua în siguranță uleiurile esențiale pentru baie?

Înainte de a adăuga uleiuri esențiale în apa de baie, asigură-te că le dispersezi eficient într-un ulei vegetal sau le combini cu un produs spumant fără parfum pentru a le emulsiona eficient. Uleiurile excipiente, cum ar fi uleiul de măsline sau jojoba, sunt un excelent punct de plecare atunci când te răsfeţi prin aromaterapie în cadă. În general, adaugă aproximativ 9-12 picături din uleiul esențial recomandat amestecat într-o lingură de ulei excipient. Amestecul diluat corespunzător trebuie apoi agitat în apă înainte de a intra în baie. Nu recomandăm amestecarea uleiurilor esențiale direct cu sărurile de baie, deoarece multe amestecuri preambalate nu au fost pre-testate pentru a asigura rapoartele de diluţie. Amestecarea uleiurilor esențiale mai întâi cu un ulei excipient și apoi cu sărurile de baie este calea potrivită.

Ce uleiuri sunt recomandate a fi utilizate pentru baie?

Uleiurile esențiale recomandate pentru utilizarea pentru baie, atunci când sunt amestecate în diluția corespunzătoare cu un ulei excipient, sunt mușețel roman, salvie tămâioasă, tămâie, muşcată, absolut de iasomie, lavandă, smirnă, neroli, patchouli, trandafir, lemn de santal, vetiver și ylang-ylang.

Există uleiuri esențiale pe care cu siguranță ar trebui să EVIT a le folosi pentru baie?

Uleiurile esențiale pentru care NU este recomandata utilizarea în aplicații pentru baie, sunt uleiul de ghimbir, oregano, mentă, mentă de câmp, wintergreen, molid.

Mai multe sfaturi de utilizare a uleiurilor esențiale pentru baie:

  • Întotdeauna diluează mai întâi uleiurile esențiale recomandate în uleiuri excipiente omologate (măsline și jojoba).
  • Pentru combinațiile de uleiuri esențiale și săruri de baie, diluează întotdeauna uleiul esențial într-un ulei excipient înainte de a-l amesteca cu sărurile de baie.
  • Adaugă amestecul în apă și agită înainte de a intra în baie.
  • Cada poate deveni alunecoasă, așa că fii prudentă.

You might also enjoy