Cum se difuzează uleiurile esențiale?

Distribuie aceasta postare

Mirosul este puternic. Mirosul este legat de memorie și emoție, fiind unul dintre motivele pentru care aromaterapia și uleiurile esențiale au crescut în popularitate în ultimii ani. Există numeroase moduri de a profita de beneficiile uleiurilor esențiale , dar una dintre cele mai populare este difuzarea acestora. Mai simplu spus, difuzia distribuie moleculele de ulei esențial în aer. Odată ajunse în aer, inhalezi moleculele, iar nervii le trimit direct la creier.

Difuzarea este o modalitate rapidă, ușoară și sigură de a adulmeca beneficiile uleiurilor esențiale. În plus, difuzarea uleiurilor esențiale este o modalitate naturală de a împrospăta o cameră – fără spray-uri sau lumânări fabricate cu parfumuri chimice sintetice.

Difuzoarele pot varia de la simpliste la avansate.

Unele metode sunt ieftine și pot fi făcute acasă, în timp ce altele necesită o sursă de alimentare electrică.

Toate ating același scop general (difuzarea uleiurilor esențiale), dar cu metode diferite. Ar trebui să alegi metoda care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

O notă finală – deși unele metode enumerate aici folosesc căldura pentru a ajuta la distribuirea parfumului uleiurilor esențiale, multe surse avertizează că încălzirea uleiurilor le reduce beneficiile. Poate fi benefic să investești într-o metodă fără căldură.

Difuzoarele cu ultrasunete

Deși prețul pentru acestea poate fi destul de ridicat, difuzoarele cu ultrasunete sunt într-adevăr cele mai bune dintre cele mai bune. Difuzoarele cu ultrasunete combină beneficiile umidificatoarelor, atomizatoarelor și difuzoarelor pentru a descompune un amestec de apă și uleiuri esențiale în microparticule care sunt dispersate în aer. Nu se folosește căldură, ceea ce menține integritatea uleiului esențial. Difuzoarele cu ultrasunete funcționează, de asemenea, rapid, spre deosebire de alte metode de difuzare, care pot necesita ore pentru a începe să disperseze uleiurile esențiale în aer.

Difuzoarele de trestie

Probabil ai mai văzut difuzoare de trestie – borcane mici cu uleiuri parfumate cu bețișoare de trestie ieșind din ele. Trestiile absorb încet lichidul din borcan, iar uleiurile esențiale sunt distribuite pe vârfurile trestiilor. Acestea funcționează mai lent decât difuzoarele cu ultrasunete, dar sunt o opțiune economică. Pentru a folosi un difuzor de trestie, trebuie pur și simplu să amesteci câteva picături de uleiuri esențiale cu un ulei excipient sau apă și un strop de alcool, apoi să te faci comodă și lasă trestiile să-și facă treaba. Odată ce trestiile vor fi saturate cu ulei, acestea nu vor mai difuza, așa că va trebui să înlocuieşti trestiile din când în când.

Difuzoare pentru cameră și mașină (folosind tampoane)

Această metodă este o modalitate rentabilă de a difuza, cu avertismentul că aceste difuzoare folosesc tampoane de reumplere pe care va trebui să le cumperi din nou. Adaugă câteva picături de uleiuri esențiale pe tampoane și conectează-le la o priză pentru a le utiliza – atât de simplu. Aceste tipuri de difuzoare folosesc niveluri scăzute de căldură pentru a distribui uleiurile esențiale în aer.

Difuzoarele pandantiv

Posibil cel mai bun mod de a păstra uleiurile esențiale cu tine pe parcursul întregii zile, în fiecare zi! Similar cu difuzoarele de cameră care folosesc tampoane, multe difuzoare pandantiv folosesc tampoane în interiorul unui pandantiv elegant pe care îl porți la gât. Cu toate acestea, aceste difuzoare nu folosesc căldura pentru a distribui uleiurile esențiale. Alte versiuni de difuzoare pandantiv folosesc teracotă în loc de tampoane. Dezavantajul acestora este că trebuie să reaplici picăturile des, dar avantajul este că poți să te bucuri de uleiurile esențiale oriunde te duci.

Difuzoarele cu ventilator

În loc să folosească căldura pentru a distribui uleiurile esențiale, această metodă folosește un ventilator. Din nou, aceste difuzoare tind să folosească tampoane pentru a reține uleiurile esențiale. Ca bonus, un mic difuzor cu ventilator poate fi luat cu tine oriunde.

You might also enjoy