3 beneficii pentru frumusețe ale uleiului de Luminița Nopții

Distribuie aceasta postare

Uleiul de luminița nopții este un ulei ușor extras din semințele florii de luminița nopții (cunoscută și sub numele de Oenothera biennis). Această floare mică, cu înflorire nocturnă, este originară din America de Nord și de Sud și a fost folosită în medicina tradițională și populară de secole, dacă nu mai mult. Din punct de vedere istoric, nativii americani foloseau primula pentru a îngriji vânătăile și iritațiile pielii. În anii 1600, uleiul de luminița nopții și-a făcut drum spre Europa continentală, unde a fost promovat ca un remediu pentru diferite probleme, inclusiv pentru problemele de piele.

În zilele noastre, uleiul de luminița nopții este un ingredient popular în ​​produsele de îngrijire a pielii.

Cercetările susțin utilizarea topică a uleiului de luminița nopții pentru gestionarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv uscăciunea și neuniformitatea. Aceste beneficii provin probabil din concentrația ridicată a uleiului de acizi grași esențiali, inclusiv acidul linoleic (care joacă un rol critic în sinteza ceramidelor). Uleiul de luminița nopții conține, de asemenea, flavonoide și alți antioxidanți care îți pot proteja pielea de factorii de stres externi.

3 beneficii pentru frumusețe ale uleiului de luminița nopții

Beneficiul de frumusețe #1:

Uleiul de luminița nopții ajută la menținerea hidratării pielii

Poate unul dintre cele mai cunoscute beneficii pentru frumusețe ale uleiului de luminița nopții este capacitatea sa de a reduce simptomele de uscăciune. În formulările de îngrijire a pielii, uleiul de luminița nopții are proprietăți emoliente, ceea ce înseamnă că ajută la catifelarea și netezirea pielii, îmbunătățind textura generală a pielii. De asemenea, ajută la blocarea umidității pentru a minimiza pierderile de apă. Acest lucru menține eficient pielea hidratată și suplă și menține bariera de hidratare a pielii să funcționeze așa cum ar trebui. Ca atare, mai multe studii au concluzionat că uleiul de luminița nopții este un tratament viabil pentru dermatita atopică – o afecțiune caracterizată prin piele uscată, descuamată și mâncărime.

Beneficiul de frumusețe #2:

Uleiul de luminița nopții poate ajuta la protejarea împotriva factorilor de stres în vârstă

După cum știi, sarcina principală a barierei de umiditate a pielii este de a proteja pielea de agresorii externi dăunători, cum ar fi poluarea și radiațiile ultraviolete. Pentru a-și face treaba corect, bariera are nevoie de hrănire sub formă de vitamine esențiale, apă și acizi grași bogati în lipide, inclusiv acid linoleic. Acidul linoleic este cel mai abundent acid gras din bariera pielii și este responsabil pentru menținerea structurii și funcției pielii. Lipsa acidului linoleic în barieră poate duce la îngrijorări vizibile ale pielii, cum ar fi uscăciunea și îmbătrânirea prematură. O barieră de hidratare a pielii nesănătoasă sau subnutrită este, de asemenea, mai vulnerabilă la factorii de stres care pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii, inclusiv liniile fine și ridurile. Studiile arată că folosirea produselor bogate în acid linoleic, cum ar fi uleiul de luminița nopții, poate ajuta la asigurarea că bariera rămâne puternică și poate rezista mai bine semnelor vizibile ale îmbătrânirii.

Beneficiul de frumusețe #3:

Poate ajuta chiar și tonul pielii

Decolorarea pielii poate rezulta din multe lucruri, inclusiv expunerea excesivă la soare, inflamație (în special inflamația legată de acnee) și chiar ca rezultat natural al îmbătrânirii. Produsele de îngrijire a pielii care vizează decolorarea sunt adesea formulate cu vitamina C. Cu toate acestea, vitamina C nu este singurul ingredient care vă poate ajuta chiar și tonul pielii: studiile au demonstrat că utilizarea uleiului de luminița nopții poate ajuta la reducerea aspectului decolorărilor pielii.

You might also enjoy