Ce este Tămâia?

Distribuie aceasta postare

Sunt șanse să fi auzit cel puțin de tămâie. La urma urmei, rășina de tămâie a fost prețuită de mii de ani de numeroase culturi și este menționată chiar și în textele religioase populare. În antichitate, substanța prețioasă era la fel de valoroasă ca și aurul și era adesea asociată cu regii și regalitatea. Deși tămâia nu mai valorează la fel de mult acum ca atunci, continuă să fie prețuită și foarte căutată și astăzi. Dar ce este tămâia și ce o face atât de specială?

Ce este tămâia?

Tămâia provine din mai multe tipuri diferite de arbori Boswellia care cresc în regiuni uscate, stâncoase și aride, cum ar fi Peninsula Arabică și Africa. Atunci când copacii sunt deteriorați, fie în mod natural, fie de către oameni printr-un proces numit striping, aceștia secretă o sevă groasă care, atunci când se usucă, devine o rășină dură, aurie și aromată. Rășina de tămâie este adesea arsă ca tămâie în scopuri religioase, ceremoniale și energetice. (De fapt, termenul de tămâie provine din franceza veche, „francencens”, care înseamnă „tămâie de înaltă calitate”).

Uleiul esențial de tămâie

Atunci când rășina uscată de tămâie este distilată cu vapori sau cu apă, uleiurile din interiorul rășinii – care conferă tămâiei proprietățile sale remarcabile – sunt extrase și condensate într-un recipient răcit, formând un ulei esenţial cu miros bogat și afumat, care are toate beneficiile rășinii, dar cu și mai multe aplicații potențiale.

Uleiul esențial de tămâie urcă rapid pe lista celor mai populare uleiuri esențiale, pe măsură ce tot mai mulți oameni află cât de util este.

Beneficiile și utilizările tămâiei

Acum că am abordat de unde provine și ce este tămâia, să vorbim despre unele dintre utilizările și beneficiile acesteia.

• Introduce pacea și liniștea, ajută la meditație și conștientizare

Tămâia poate ajuta la calmarea și reducerea stresului, încurajează vindecarea emoțională și susține calmul și reflecția.

• Previne și minimizează ridurile, imperfecțiunile pielii și cicatricile

Tămâia este foarte vindecătoare și întineritoare pentru piele, poate ajuta la regenerarea celulelor pielii și conține proprietăți antioxidante, ceea ce o face excelentă pentru promovarea sănătății generale a pielii. Creează un ser antirid, un balsam pentru cicatrici sau adăug-o la oricare dintre amestecurile preferate pentru hrănirea pielii.

• Remediu pentru acnee

Tămâia este o alegere excelentă pentru tratarea acneei, deoarece are calități antiseptice, fiind în același timp extraordinar de vindecătoare și blândă. Perfectă pentru pielea sensibilă!

Se utilizează într-un ser sau o loțiune facială, o soluție de spălare a feței sau un spray facial.

• Atenuează durerile minore, inflamațiile, tensiunea musculară și durerile de cap

Proprietățile antiinflamatorii și analgezice ale tămâiei o fac utilă pentru ameliorarea durerii, în special în cazul durerilor de cap și al tensiunii musculare generale.

Adăugă tămâie într-un ulei excipient și aplică direct pe o zonă cu probleme. Pentru durerile de cap, aplic ă pe ceafă și pe frunte.

Susține sistemul respirator

Tămâia încurajează funcția sănătoasă a plămânilor, ajutând la deschiderea respirației, precum și la eliminarea congestiei și a mucusului.

Folosește uleiul de tămâie într-un inhalator sau difuzor în perioadele de boală sau alergii, adăugă -l la un amestec și masează-l pe piept sau pentru a ajuta la inducerea unei respirații uşoare.

You might also enjoy