Ce este jojoba?

Distribuie aceasta postare

Deși am numit jojoba „ulei”, acesta este doar un mod obișnuit de a o descrie.

Jojoba este de fapt o ceară lichidă. Este produs de planta Simmondsia chinensis. Semințele sunt presate la rece pentru a elibera ceara lichidă naturală.

Majoritatea oamenilor se gândesc la o substanță solidă când aud cuvântul „ceară”. De aceea, jojoba este adesea numită „ulei”. Deși termenul nu este corect din punct de vedere tehnic, previne multe confuzii!

Jojoba este un ulei excipient uimitor!

Uleiul de jojoba are o textură netedă, bogată. Se simte luxuriant, dar este ușor pe piele și nu va înfunda porii. Nu are cine ştie ce aromă proprie. Așadar, atunci când adaugi uleiuri esențiale la uleiul de jojoba, aromele lor ies în evidenţă!

Beneficiile și utilizările uleiului de jojoba

Uleiul de Jojoba conține acizi grași naturali care seamănă îndeaproape cu uleiul natural produs de pielea umană, care se numește „sebum”.”

Acesta este unul dintre motivele pentru care pielea pare să „recunoască” uleiul de jojoba. Se absoarbe ușor, ceea ce îl face un excelent hidratant.

Uleiul de jojoba hrănește pielea de la sine și este alegerea perfectă pentru persoanele care preferă să evite parfumurile.

Însă jojoba se amestecă bine și cu alți excipienţi! Combină-l cu uleiuri excipiente, cum ar fi ulei de argan sau ulei de avocado, pentru a personaliza un amestec de uleiuri naturale pentru pielea ta unică. Câteva linguri de ulei jojoba într-un borcan de sare roz de Himalaya fac o sare de baie sau un exfoliant corporal incredibil, care calmează pielea.

Uleiul de jojoba funcționează chiar și ca un balsam fără clătire pentru a-ți hidrata și proteja părul.

Beneficiile uleiului de jojoba

1.Anti-îmbătrânire

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră produce mai puțin sebum. Uleiul de jojoba este o alegere excelentă pentru amestecurile anti-îmbătrânire, deoarece „înlocuiește” acest sebum pierdut, hrănind pielea și menținând-o suplă. Conține, de asemenea, o substanță ceroasă care imită colagenul și protejează bariera naturală a pielii pentru a preveni pierderea de apă trans-epidermică (deci îți menține pielea hidratată).

2.Antioxidant

Uleiul de Jojoba are, de asemenea, proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea radicalilor liberi care contribuie la apariţia semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile.

3.Tratarea acneei

Cercetările arată că uleiul de jojoba poate hidrata pielea predispusă la acnee fără a înfunda porii. Acest lucru se datorează proprietăților sale asemănătoare sebumului. În multe cazuri, aplicarea uleiului de jojoba „convinge” pielea că a produs deja suficient sebum, astfel încât pielea încetează să producă ulei în exces. Jojoba este, de asemenea, o prezență purificatoare blândă, care reduce riscul de erupții.

4.Calmarea iritației

S-a demonstrat că uleiul de jojoba calmează pielea iritată (chiar și pielea care este iritată cronic) și ajută pielea deteriorată să se vindece mai repede. Foloseşte uleiul pentru a proteja pielea și pentru a o ajuta să se repare după expunerea la factori de stres precum vremea și poluarea.

You might also enjoy