Beneficiile uleiului de Tamanu pentru față

Distribuie aceasta postare

Iată ce cred dermatologii despre utilizarea uleiului de Tamanu pentru pielea ta

În ciuda faptului că nu este cel mai popular sau cunoscut ulei de îngrijire a pielii din bloc, este un ulei cu o mulțime de beneficii și care merită să fie adăugat la rutina ta.

Ce este uleiul de Tamanu?

Uleiul de tamanu este derivat din semințele arborelui de tamanu, o vegetație tropicală veșnic verde originară din Asia de Sud-Est. Deși încă nu a devenit ingredientul „it” în îngrijirea modernă a pielii, cu siguranță nu este un începător; a fost folosit în scopuri medicinale de secole de diverse culturi asiatice, africane și insulelor din Pacific, subliniază King. Uleiul de Tamanu are un aspect și un miros demn de remarcat. În forma sa cea mai pură, are o consistență groasă, o culoare verde închis și un parfum profund, de pământ și de nuci (care, desigur, poate fi dezamăgitor pentru unii). În multe produse de îngrijire a pielii, este adesea enumerat după numele său tehnic, ulei de semințe de Calophyllum inophyllum.

Beneficiile uleiului de Tamanu pentru piele

Toate uleiurile de îngrijire a pielii vor fi hidratante prin definiție, dar uleiul de tamanu oferă și o varietate de alte beneficii.

  1. Este bogat în acizi grași

Uleiul de Tamanu are un conținut mai mare de acizi grași decât multe alte uleiuri, ceea ce îl face deosebit de benefic pentru tratarea pielii uscate. Mai precis, conține atât acizi grași oleici, cât și linoleici, care îi pot conferi abilități puternice de hidratare.

2. Stimulează producția de colagen pentru a promova vindecarea rănilor

Studiile au arătat că uleiul de tamanu are proprietăți de vindecare a rănilor și de regenerare a pielii.S-a demonstrat că promovează proliferarea celulară și producția de colagen și glicozaminoglicani.(Cunoscuți și sub denumirea de GAG, acestea din urmă sunt polizaharide care sunt esențiale pentru crearea și menținerea colagenului și elastinei sănătoase). Mai mult colagen și mai multe GAG ​​ajută atât la vindecarea rănilor (aceasta face din uleiul de tamanu o opțiune bună pentru vindecarea cicatricilor), cât și la netezirea liniilor fine și a ridurilor.

3. Oferă protecție antioxidantă

Intr-o notă similară, uleiul de tamanu este, de asemenea, plin de antioxidanți puternici, imperativ pentru protejarea pielii de radicalii liberi dăunători (și îmbătrânirii) cauzați de expunerea la factori de mediu precum soare și poluare.

4.Are beneficii antiinflamatorii

Uleiul de Tamanu conține calofilolidă, o moleculă cu efecte antiinflamatorii similare cu cele ale hidrocortizonului. Conform aceluiași studiu din 2018, s-a dovedit, de asemenea, că această moleculă este o parte integrantă a abilităților de vindecare a rănilor ale uleiului. De asemenea, înseamnă că uleiul ar putea fi bun pentru afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul, eczema sau rozaceea, dar sunt încă necesare mai multe date despre acest lucru.

Efectele secundare ale uleiului de Tamanu

În primul rând, evită acest ulei dacă ești alergic la nuci, deoarece este derivat dintr-o nucă de copac. Lăsând deoparte, și cu excepția unei alergii locale reale, este în general destul de sigur de utilizat. Singurul subiect pe care trebuie să îl atingem încă este probabilitatea uleiului de a înfunda porii; aceasta este denumită comedogenitatea sa. Uleiul de tamanu este doar ușor comedogen. Având în vedere că are multe proprietăți care sunt utile atunci când te lupți cu erupțiile, atâta timp cât îl folosești corect și strategic, ar trebui să fie în regulă, chiar și pentru tenul gras sau predispus la acnee. (Deși, este de la sine înțeles că, dacă observi că înfundă porii, întrerupe utilizarea).

Cum se folosește?

Dacă ești îngrijorată de o posibilă reacție, testează mai întâi o cantitate mică pe antebraț. Și, deși este bun pentru vindecarea rănilor, nu trebuie aplicat niciodată pe răni deschise.

You might also enjoy