Tot ce trebuie să știi despre uleiul de argan pentru piele

Distribuie aceasta postare

Chiar dacă există tone (și ne referim la tone) de uleiuri disponibile în lumea îngrijirii pielii, acestea pot fi totuși puțin confuze. La urma urmei, dacă te-ai confruntat chiar și cu cea mai mică cantitate de ulei în exces de pe față, ideea de a-ți aluneca pielea într-un lichid gras pare cel puțin contraintuitivă.

Dar iată problema: nu toate uleiurile sunt create la fel. Deci, da, deși există unele uleiuri care nu sunt potrivite pentru fiecare tip de piele, altele sunt într-adevăr nu numai ok pentru toate tipurile de piele (chiar și predispuse la acnee!), ci chiar și benefice. Un astfel de ingredient minune? Ulei de argan.

Ce este uleiul de argan?

Uleiul de argan este un ulei vegetal extras din sâmburele fructelor arborelui de argan (alias Argania spinosa) care crește în Maroc. În mod tradițional, extracția uleiului este un proces presat la rece – se realizează prin exercitarea unei presiuni mecanice cu puțină sau deloc căldură aplicată.

Deși uleiul de argan este cel mai cunoscut pentru că este deosebit de benefic pentru pielea uscată și plictisitoare, a fost luat în considerare și pentru acnee, deoarece este considerat non-comedogen și nu va lăsa pielea să se simtă grasă. Nu numai că este sigur, dar poate fi și benefic pentru toate tipurile de piele.

Beneficiile uleiului de argan pentru piele

Bogat în antioxidanți: Uleiul de argan este bogat în antioxidanți care ajută la protejarea împotriva daunelor mediului, cum ar fi polifenolii și vitamina E. Această vitamină este foarte iubită în îngrijirea pielii pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire și catifelarea pielii. Ambele ajută la eliminarea radicalilor liberi, ajutând la menținerea tinereții pielii.

Bogat în acizi grași: este extrem de bogat în acizi grași, cu aproximativ 95% din acizi grași. Aceștia oferă umiditate și hrănire pielii.

Antiinflamator: Un alt beneficiu al acizilor grași precum acizii oleic și linoleic este că sunt și antiinflamatori. Nu numai că o face o opțiune pentru calmarea pielii iritate, dar, datorită acestor proprietăți antiinflamatorii, a fost luată în considerare și pentru acnee, deoarece este considerată non-comedogenă și nu va lăsa pielea să se simtă grasă.

Hidratant: În general, uleiul de argan poate fi folosit de toate tipurile de piele, deoarece cei cu pielea uscată vor beneficia de proprietățile sale hidratante, în timp ce cei cu tenul gras îl pot considera tolerabil, deoarece este ușor și nu lasă pielea senzație de grasă. Din nou, este o concepție greșită comună că numai pielea uscată are nevoie de umiditate. Pielea tuturor are nevoie de umiditate.

Ajută la prevenirea pierderii transepidermice de apă: uleiul de argan oferă vindecare și etanșare stratului exterior al pielii, ceea ce nu doar îmbunătățește aspectul, ci și previne uscarea și deteriorarea ulterioară.Face acest lucru punând capăt pierderii de apă transepidermică (literalmente umiditatea care se scurge din piele și se evaporă în aer) care este cauzată de perturbarea barierei exterioare a pielii.

Efecte secundare

În cea mai mare parte, uleiul de argan nu are efecte secundare. Este în general bine tolerat, deși unii pot experimenta o sensibilitate ușoară. Cu toate acestea, procedează cu prudență dacă ai o afecțiune inflamatorie a pielii, deoarece aceasta, poate fi agravate de uleiurile externe. De exemplu,dermatita seboreică este exacerbată de uleiurile aplicate pe suprafața pielii”.

Cum se folosește uleiul vegetal de argan?

Uleiul de argan se găsește adesea în formulele de ulei cu un singur ingredient, cu toate acestea, poate fi găsit și în listele de ingrediente de hidratare, măști de față, creme de ochi și multe altele. Uleiul de argan poate fi folosit o dată sau de două ori pe zi (este potrivit pentru rutinele de îngrijire a pielii de dimineața și seara) ca pas final într-o rutină, stratificat peste crema sau pentru a sigila umiditatea.

Acordă atenție modului în care reacționează pielea ta dacă utilizezi ulei de argan într-o rutină cu celelalte ingrediente pe care le utilizezi. Acidul oleic și acidul linoleic găsiți în uleiul de argan sunt considerati a fi îmbunătățitori de penetrare și ajută la îmbunătățirea pătrunderii altor ingrediente în piele și, de asemenea, pot reduce inflamația.

Mai ales în combinație cu substanțe active, acest lucru este ceva de care trebuie să fii conștientă, deoarece o penetrare îmbunătățită , să zicem,a unui ser cu retinol nu este întotdeauna dorită. În special pentru pielea sensibilă, cea mai bună modalitate de a evita acest lucru este să utilizezi încet orice produs nou și să introduci doar un articol nou o dată, astfel încât să știu dacă pielea ta reacționează, care poate fi declanșatorul. Pe scurt, atunci când utilizezi produse care conțin acizi linoleic și oleic, asigură-te că le utilizezi conform instrucțiunilor.

You might also enjoy