5 utilizări ale uleiului esențial de Lemn de Cedru

Distribuie aceasta postare

Uleiul esențial din lemn de cedru are un parfum minunat, care amintește foarte mult de un cufăr din lemn de cedru, umplând aerul cu note de vârf florale și citrice. Acest ulei esențial oferă suport la multe niveluri diferite și are multe aplicații atât în parfumeria naturală, cât și pentru utilizări terapeutice.

5 utilizări ale uleiului esențial de lemn de cedru

Am pregătit pentru tine o mică listă de sugestii cu privire la modul în care poți utiliza acest ulei esențial de lemn de cedru. Sperăm că îţi place la fel de mult ca și nouă!

 1. Stres cronic

Acest ulei esențial de lemn de cedru poate fi incredibil de puternic pentru reducerea simptomelor de stres. Deoarece acționează ca un sedativ, lemnul de cedru poate elibera tensiunea și poate calma o minte neliniștită. Se știe că lemnul de cedru îi ajută pe cei care suferă de depresie ușoară, ca atare, suntem recunoscători că lucrăm cu un produs care poate ajuta în aceste vremuri mai grele.

2. Suport mental și emoțional

Compoziţia chimică a uleiului esențial de lemn de cedru este foarte bogată în sescviterpenoli. Proprietățile terapeutice ale sescviterpenolilor sunt variate, deoarece componentele individuale au efecte unice, dar multe uleiuri bogate în sescviterpenoli sunt considerate a fi întăritoare și vindecătoare din punct de vedere emoțional, ceea ce este foarte adevărat pentru lemnul de cedru.

3. Parfumerie

Mireasma profundă și bogată a uleiului esențial de lemn de cedru îl face un adaos incredibil pentru colecția ta de parfumerie. Deși aroma sa este puternică de la sine, ai putea încerca să amesteci ulei esențial de lemn de cedru cu uleiuri esențiale de patchouli sau lemn de santal pentru a crea o sinergie și mai variată și mai magnifică. Îl folosim adesea în amestecuri de deodorante realizate în casă, care funcționează atât de bine!

4. Congestie și tuse

O altă utilizare minunată a uleiului esențial de lemn de cedru este pentru deschiderea și curățarea căilor respiratorii. Se amestecă frumos într-o cremă pentru aplicare pe piept atunci când efectul căutat este ameliorarea posibilelor simptome de congestie și tuse. Efectele sale de stimulare asupra sistemului respirator fac din acest ulei o soluție ideală atunci când este prezentă infecția.

 5. Acnee

Proprietățile astringente, antiseptice și antimicrobiene ale uleiului esențial de lemn de cedru îl fac un ulei excelent de utilizat în amestecurile pentru îngrijirea pielii, în special pentru cei care suferă de acnee. Poți adăuga cu ușurință uleiul esențial de lemn de cedru în rutina zilnică, fie punând o picătură sau două într-o loțiune, un demachiant lichid sau orice ai putea folosi pe față.

You might also enjoy