5 uleiuri esențiale pentru a-ți revitaliza pielea iarna

Distribuie aceasta postare

Cauți modalități de a-ţi revitaliza pielea de iarnă?

În timpul iernii, pielea ta poate fi afectată serios de temperaturile scăzute și de vânturile aspre ale iernii. Acest lucru duce adesea la piele uscată, buze crăpate și la nevoia de hidratare serioasă. Pentru a reveni la strălucirea din timpul verii, îţi voi împărtăși câteva sfaturi despre cum poți introduce uleiurile esențiale în rutina de îngrijire a pielii pe timp de iarnă.

Mai jos, vom discuta despre cinci uleiuri esențiale care te pot ajuta să obții o piele netedă și sănătoasă de iarnă.

Beneficiile uleiurilor esențiale pentru pielea uscată

Uleiurile esențiale sunt substanțe naturale, pe bază de plante, care oferă beneficii puternice de refacere și hrănire care ajută la revitalizarea pielii afectate de iarnă.

Uleiurile esențiale sunt renumite pentru capacitatea lor de a echilibra producția de sebum, de a calma iritațiile pielii, de a reduce inflamațiile și de a hrăni pielea în profunzime. Atunci când sunt asociate cu un excipient, acestea pot ajuta la ameliorarea aspectului de piele uscată din timpul iernii și, de asemenea, la ameliorarea aspectului tern din timpul iernii. În plus, uleiurile esențiale sunt cunoscute pentru proprietățile lor antibacteriene și antifungice, ceea ce le face ideale pentru tratamentele de iarnă pentru persoanele cu tenul predispus la acnee.

Uleiurile esențiale sunt pline de antioxidanți și vitamine care ajută la protejarea pielii în timpul iernii împotriva stresului de mediu, cum ar fi razele UV, poluarea și alte toxine. Dar, din cauza concentrației uleiurilor esențiale, aplicarea lor direct pe piele poate fi de fapt mai mult dăunătoare decât bună. Aici intervin uleiurile excipiente!

Atunci când folosești uleiuri esențiale la nivel local, este important să îți amintești că acestea trebuie întotdeauna diluate cu un ulei excipient sigur pentru piele înainte de aplicare. Uleiurile excipiente cum ar fi uleiul de jojoba, uleiul de avocado și uleiul de migdale dulci, oferă beneficii de hrănire a pielii și ajută la reducerea intensității potenței uleiului esențial. Singure, acestea oferă atât de multe beneficii pentru pielea de iarnă, dar atunci când sunt asociate cu cele 5 uleiuri de mai jos, ele strălucesc cu adevărat!

Uleiul de jojoba se aseamănă cu uleiul natural produs de pielea noastră (sebum), este ușor de absorbit, oferind hidratare extraordinară și antioxidanți fără a bloca porii. Te poți gândi la purtător, în acest caz jojoba, ca la un vehicul care livrează la nivelul pielii componentele complet naturale care se găsesc în uleiurile tale esențiale. În plus, deoarece uleiurile esențiale sunt atât de concentrate, suportul ajută la asigurarea unei siguranțe optime, ajutând în același timp pielea să rețină hidratarea pe tot parcursul sezonului, pentru a-ţi menține pielea sănătoasă.

Dacă eşti în căutarea unei ameliorări a pielii în timpul iernii, aceste cinci uleiuri esențiale sunt o completare excelentă a rutinei de îngrijire a pielii.

1. Ulei esențial de lavandă (Lavandula angustifolia)

Uleiul de lavandă este o opțiune excelentă pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă, datorită capacității sale de a reduce inflamația și de a calma roșeața. În plus, are proprietăți calmante, cum ar fi acetat de linalil și linalol, care pot ajuta la ameliorarea stresului provocat de iarnă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care suferă de anxietate de iarnă.

2. Ulei absolut de trandafir (Rosa damascena)

Uleiul absolut de trandafir este o opțiune excelentă pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă, datorită capacității sale de a echilibra producția de sebum, de a hrăni și hidrata pielea și de a reduce semnele de îmbătrânire. Acest ulei este deosebit de benefic în lunile de iarnă, când aerul rece și uscat poate reduce hidratarea pielii.

3. Ulei esențial de tămâie (Boswellia carterii)

Uleiul esențial de tămâie este o minune pentru iarnă datorită proprietăților sale anti-îmbătrânire și antioxidante. Ajută la formarea unei bariere protectoare pe piele, apărând-o împotriva uscăciunii și iritațiilor din timpul iernii. În plus, poate ajuta la reducerea ridurilor, a liniilor fine și a decolorării – ceea ce îl face să fie un stimulent de iarnă perfect pentru pielea îmbătrânită.

4. Ulei esențial de smirnă (Commiphora myrrha)

Uleiul esențial de smirnă este un alt produs esențial pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă! Ajută la stimularea producției de colagen, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care caută să combată ridurile și ternul iernii. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene.

5. Ulei esențial de lemn de santal (Amyris balsamifera)

Uleiul esențial de lemn de santal este un must-have pentru îngrijirea pielii pe timp de iarnă. Acesta ajută la inducerea regenerării celulelor, iar proprietățile sale antiinflamatorii și antiseptice ajută la reducerea pielii uscate din timpul iernii. În plus, antioxidanții săi puternici oferă beneficii calmante și liniștitoare.

You might also enjoy