5 beneficii ale uleiului de Măsline pentru piele și păr

Distribuie aceasta postare

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți și lipide prietenoase cu pielea, care pot ajuta la rezolvarea problemelor pielii, cum ar fi uscăciunea sau senzația de asprime. De asemenea, îl puteți folosi pentru a vă îmbunătăți aspectul și senzația părului.

În continuare, vom detalia beneficiile specifice de frumusețe ale acestui produs de bază mediteranean. Veți afla puțin despre istoria uleiului de măsline, compușii prietenoși cu pielea pe care îi conține și despre modul în care uleiul de măsline aduce beneficii pielii și părului.

În Grecia antică, uleiul de măsline era cunoscut ca „aur lichid” și era folosit pentru a face produse de îngrijire corporală, inclusiv uleiuri de masaj, unguente de protecție și săpunuri.

5 beneficii ale uleiului de măsline pentru piele și păr

Există un motiv pentru care uleiul de măsline a rămas un ingredient popular de frumusețe de mii de ani – funcționează. Mai jos, vei afla cinci moduri în care uleiul de măsline poate aduce beneficii pielii și părului.

Beneficiul nr. 1 al uleiului de măsline:

Este un ingredient emolient puternic

Există trei tipuri principale de creme hidratante: umectanți, care atrag umezeala din aer în piele; ocluzive, care prind fizic apa în piele; și emolienți, care umplu spațiile dintre celulele moarte ale pielii pentru a oferi pielii o textură mai uniformă. Uleiul de măsline se încadrează în această din urmă categorie, deși unele cercetări indică faptul că are și efecte ocluzive ușoare. Se știe că uleiurile vegetale (cum ar fi uleiul de măsline) pătrund în straturile superioare ale pielii. Iar atunci când este utilizat local, studiile arată că uleiul de măsline poate ajuta la catifelarea pielii și la îmbunătățirea texturii acesteia.

Beneficiul nr. 2 al uleiului de măsline:

Uleiul de măsline poate ajuta la menținerea hidratării pielii

Deși compoziția exactă a uleiului de măsline variază în funcție de calitatea măslinelor și de metoda de rafinare utilizată, majoritatea uleiurilor de măsline sunt bogate în acizi grași esențiali, inclusiv acid oleic, acid linoleic și acid stearic. Acești acizi grași sunt compuși cheie în bariera naturală de hidratare a pielii și sunt strâns implicați în menținerea hidratării pielii. Studiile au arătat că utilizarea locală a uleiului de măsline poate ajuta la hidratarea pielii și poate îmbunătăți aspectul și senzația de uscăciune.III

Beneficiul nr. 3 al uleiului de măsline:

Uleiul de măsline pur este bogat în antioxidanți

Uleiul de măsline este bogat în compuși antioxidanți, inclusiv vitamine, polifenoli și flavonoide. Când sunt utilizați local, antioxidanții ajută la neutralizarea radicalilor liberi, cunoscuți și sub numele de specii reactive de oxigen. Acești compuși dăunători se formează după expunerea la un factor de stres, cum ar fi poluarea, și se acumulează în timp. În cele din urmă, radicalii liberi pot deteriora pielea și pot duce la îngrijorări vizibile precum liniile fine și ridurile. Prin neutralizarea radicalilor liberi, uleiul de măsline poate ajuta la limitarea unora dintre aceste semne timpurii de îmbătrânire.

Beneficiul nr. 4 al uleiului de măsline:

Uleiul de măsline este cunoscut pentru proprietățile sale de întărire

Uleiul de măsline poate fi un plus util pentru orice rutină de îngrijire a părului, dar este deosebit de benefic pentru cei cu fire fragile. Studiile au arătat că părul tratat cu ulei de măsline este mai puțin susceptibil la deteriorare decât părul netratat.V Uleiul de măsline ajută, de asemenea, la îmbunătățirea rezistenței părului, făcându-l mai puternic și mai ușor de descurcat fără rupere.

Beneficiul nr. 5 al uleiului de măsline:

Este un ajutor de styling util

Produsele de păr care conțin ulei de măsline pot ajuta la netezirea cuticulei părului, adica stratul exterior al părului. Acest lucru ajută la îmblânzirea aspectului de rugozitate și oferă părului tău un aspect strălucitor și sănătos.

You might also enjoy